Rahsia Turun Berat 12kg Dalam Masa 2 Bulan Sahaja

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Berat merupakan isu yang paling sensitif apabila disentuh oleh rakan atau keluarga. Persoalan yang sering dilemparkan akan menjadikan anda berasa sangat kecil hati dan rendah diri.

Persoalan common seperti ‘Makin berisi lah kau sekarang, apa rahsia?’, ‘Eh, mengandung lagi ke? Macam ada isi je’, ‘Tahun lepas kurus sikit, tahun ni macam dah berisi, happy betul kau!’

Semua soalan dan kata-kata yang dilempar membuatkan anda berasa kecil hati kerana mereka menegur tentang fizikal anda. Mungkin ramai yang telah berusaha untuk mendapatkan berat ideal, namun ada perkara yang menghalang anda untuk mencapainya.

Jika anda mempunyai berat yang ingin dicapai, dengan cara yang betul, anda mampu melakukannya.

Untuk menurunkan berat badan, ianya mengikut metabolisma badan masing-masing. Seterusnya, ikuti 9 tips yang dikongsikan di bawah:

1. Minum air lemon panas setiap pagi. Jika nak lebih sedap, perah serai ke dalam minuman anda, minum sekali sehari pun sudah memadai.

2. Makan 3 kali sehari tanpa menyentuh nasi langsung dan lebihkan lauk pauk yang lain. Sayur jangan lupa! Kalau ingin carbo, boleh makan roti tapi jangan selalu.

3. Jauhkan makanan yang bergoreng, hanya pengambilan lauk bersup disarankan. Jika ada masa, jangan lupa untuk bersenam juga untuk melengkapkan peratus diet sihat anda.

4. Sebelum tidur, anda boleh pilih salah satu senaman yang akan dilakukan. Jika rajin, boleh pilih banyak. Tapi kurangkan masa untuk setiap senaman.

Senang bukan? Dua bulan sahaja untuk anda korbankan segala makanan dan minuman yang tidak sihat, gantikan dengan yang lebih baik dan boleh membantu anda untuk mendapatkan berat badan ideal.

Jangan lupa like dan follow kami di Facebook page rasmi secrets living

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Replay

Leave a Comment