Tips Kecantikan
Secrets Living

HAA MUKA BURN TERUK SELEPAS BERJEMUR TENGAH CUACA YANG PANAS !!! JANGAN RISAU KAMI ADA TIPS UNTUK HILANGKAN SUNBURN PADA MUKA ANDA…

Tak sah kalau balik bercuti dari pulau tak dapat selaran matahari atau sunburn. Jangan cakap pergi pulau saja, penulis yang berada di Karnival Jom Heboh hujung minggu lalu juga terkena sunburn. Sunburn akan berlaku sekiranya kulit terdedah kepada sinaran matahari secara langsung melebihi 30 minit terutama sekali sinaran matahari jam 10 pagi dan 3 petang. Waktu itu memang

Read More »
Tips Kecantikan
Secrets Living

TIPS MEMILIH FOUNDATION YANG SESUAI MENGIKUT TONA KULIT

1.SESUAIKAN DENGAN JENIS & TONA KULIT Pemilihan foundation yang tepat tidak terbatas dengan tona kulit sahaja. anda juga harus memadankan foundation dengan jenis kulit anda. Sebagai contoh, jika anda mempunyai masalah kulit berminyak, anda perlu memilih untuk gunakan foundation yang bebas minyak atau oil free. Manakala untuk kulit yang kering pula anda harus gunakan foundation

Read More »
Tips Kecantikan
Secrets Living

TIPS PENJAGAAN RAMBUT DENGAN BAIK

RAMBUT boleh memainkan peranan penting dalam menentukan rupa paras seseorang.Manusia dianugerahkan lebih kurang 100,000 helai rambut di atas kulit kepala. Setiap hari lebih kurang 100 helai rambut akan gugur dan digantikan dengan rambut yang baru.Rambut dibahagikan kepada dua bahagian iaitu folikel yang berada dalam kulit dan batang rambut (shaft) iaitu bahagian luar yang kita lihat.Bilangan

Read More »
Tips Kecantikan
Secrets Living

TIPS MELEMBABKAN KULIT WAJAH ANDA DENGAN CARA YANG MUDAH

Kulit muka kering menjadikan wajah anda kelihatan tidak bermaya dan kusam. Tahap parah berlaku apabila kulit kering tersebut mula mengelupas dan menjadi luka-luka yang berdarah. Awas! Kulit kering bukan sahaja berlaku dibibir, malah ia juga berlaku pada kulit muka. Kulit muka akan kelihatan kering sekiranya tidak mendapat zat vitamin atau mineral yang mencukupi. Kesan pemakanan

Read More »
Tips Kecantikan
Secrets Living

CARA PENJAGAAN KULIT MUKA YANG BETUL DAN BERKESAN

  Selain menggunakan buah-buahan segar seperti strawberi, blueberry, aprikot, epal, lemon dan sebagainya sebagai asker yang anda boleh membuatnya sendiri di rumah, anda boleh cuba teknik steam wajah. Siapa yang tak nak kulit muka nampak putih berseri-seri glowing betul tak? Tanpa make-up pun muka masih nampak berseri-seri tau! Untuk memilikinya ada yang perlu anda lakukan!

Read More »
Tips Kecantikan
Secrets Living

7 TIPS MENGHILANGKAN PARUT JERAWAT DENGAN BERKESAN DAN MUDAH!!

“MASALAH JERAWAT DAH DAPAT DISELESAIKAN TAPI PARUT JERAWAT NI MASIH TAK HILANG-HILANG. BERMACAM-MACAM CARA DAH CUBA TAPI HASILNYA TETAP SAMA. TAK BERKESAN LANGSUNG!! “ Pasti ada dikalangan anda yang pernah mengalami fasa pertumbuhan jerawat dan sekarang tengah dalam proses menghilangkan bekas dan parut jerawat pada muka anda kan?? Mari kita lihat dan cuba amalkan 7

Read More »
Tips Kecantikan
Secrets Living

25 Petua Terbaik Untuk Menjaga Kecantikan Wajah Patut Anda Tahu!

  Hai Uolsss… Kali ni ada sedikit perkongsian untuk uolss yang mementingkan penjagaan wajah uolss.. Harap bermanfaat okeh.. Silakan share kat wall FB atau grup2 whatsapp uols… ^_^   1. Menghilangkan Parut JerawatMula-mula ambilkan sedikit madu dicampurkan dengan bedak sejuk. Insyaallah petua ini dapat menghilangkan jerawat yang kebanyakannya masalah ini dirasakan oleh setiap wanita. Juga

Read More »
Tips Kecantikan
Secrets Living

Berbulan Diet, Tidak Berjaya. Nak Cantik? Kena Cuba Produk Ini.

Ramai yang berputus asa untuk mengurangkan berat badan. Walaupun dah berbulan-bulan mengamalkan diet, berat badan tak juga turun. Nak cuba untuk tak makan malam pula, akhirnya menyebabkan pengambilan makan sarapan pagi dan menu lauk yang paling “berdosa” sekali. Tiap kali bila membaca tips-tips viral menu mudah untuk kurus, anda hanya mampu ikuti hanya untuk beberapa

Read More »
Tips Kecantikan
Secrets Living

Tips Penjagaan Muka Yang Semua Wanita Wajib Tahu

Setiap wanita mengidamkan wajah yang cantik, bersih, cerah, flawless, berseri tanpa sebarang cela. Namun tak semua mampu untuk membeli produk kecantikan yang mahal seperti artis-artis dan selebriti. Yang sebenarnya, nak cantik tak semestinya kena pakai produk yang mahal. Resepinya ialah kerajinan. Anda amalkan tips penjagaan muka yang bakal kami kongsikan, dalam masa 14 hari anda

Read More »
Tips Kecantikan
Secrets Living

Tips Jaga Badan Supaya ‘Maintain’ Kurus Tanpa Diet

Bercakap tentang soal berat badan yang berlebihan, apa sahaja makanan yang masuk ke dalam tubuh sering dipersalahkan.Biasanya makanan yang mengandungi gula serta kalori yang berlebihan adalah punca utamanya. Malahan stok energi yang berlebihan turut tersimpan di dalam tubuh dan mengundang perut menjadi buncit. Untuk mendapatkan perut leper atau rata tidak bermakna anda harus mengikat perut.

Read More »

JOIN OUR NEWSLETTER AND OFFERS!