CARA MEMBUAT MINUMAN DETOX LEMON UNTUK DIET HARIAN

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Memiliki berat badan yang ideal pasti dikehendaki oleh semua orang, lelaki dan wanita, jadi tidak menghairankan bahawa seseorang yang berlebihan berat badan akan melakukan pelbagai cara untuk kehilangannya. Nah, cara paling selamat untuk melakukannya, sebenarnya menggunakan kaedah semulajadi, contohnya menggunakan air lemon.

Yap, air lemon adalah satu bahan yang dapat digunakan untuk menyokong program diet. Kerana air lemon mengandungi vitamin C yang boleh membakar lemak di dalam badan, untuk ditukar menjadi tenaga. Sehingga bukan sahaja akan menurunkan berat badan, diet yang menggunakan air lemon juga akan menyediakan sumber tenaga yang mengcukupi untuk menjalankan aktiviti sepanjang hari.

Kemudian bagaimana cara membuat air detox lemon untuk diet?

1.AIR & LEMON


Cara pertama dan paling praktikal untuk membuat air lemon untuk diet adalah dengan menggunakan air dan lemon. Kaedah ini sangat mudah, yang hanya meremas sebanyak 5 lemon, kemudian kacau dengan 1 gelas air. Minum secara teratur 3 kali sehari.

2. LEMON & HALIA


Gabungan lemon dan halia boleh mengurangkan berat badan secara berkesan. Ini kerana vitamin C dalam lemon akan membantu memusnahkan lemak dalam badan, manakala kandungan zingiber dalam halia berguna untuk mengurangkan rasa lapar. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa dalam masa 7 hari berat akan turun, jika anda membuat cara untuk membuat air lemon untuk diet ini secara rutin.

Kaedah ini sangat mudah, iaitu:

Bersihkan 2 segmen halia, kemudian rebus menggunakan 1 gelas air. Biarkan berdiri sehingga ia mendidih, atau hanya separuh segelas air.
Kemudian masukkan 5 lemon, atau sekurang-kurangnya sehingga menghasilkan ½ cawan lemon
Kemudian air masak halia dan jus lemon.
Untuk mendapatkan hasil yang maksimum, lakukan campuran ramuan ramuan ini 1 cawan, 2 kali sehari setiap pagi dan malam.

3. MADU & LEMON


Madu adalah salah satu ramuan semula jadi yang kaya dengan antioksidan. Nah, kandungan antioksidan akan membantu kandungan vitamin C dalam lemon untuk membakar lemak dalam badan, supaya hanya dalam 7 hari, anda boleh menurunkan berat badan.

Cara membuat air limau untuk diet yang digabungkan dengan madu adalah dengan mencampurkan 1 gelas air limau dengan 5 sudu madu. Kemudian minum secara teratur 2 kali sehari, iaitu pagi dan petang supaya keputusan maksimum.

4. LIME & LEMON


Sebelum ini, sila ambil perhatian bahawa limau dan limau adalah buah-buahan yang berbeza. Nah, kedua-duanya mempunyai kandungan vitamin C tertinggi, supaya mereka dapat memusnahkan lemak dalam tubuh dengan berkesan.

Cara membuat air lemon untuk diet ini hanya dengan mencampurkan ½ cawan air limau dengan ½ cawan jus limau. Kemudian minum campuran secara teratur 2 kali sehari, iaitu pagi dan petang.

5. TEH HIJAU & AIR LEMON


Ia bukan rahsia lagi, bahawa teh hijau mempunyai manfaat untuk penurunan berat badan, bahkan dapat membentuk tubuh yang ideal. Oleh itu, gabungan teh hijau dan air lemon, sangat berkesan dalam mengurangkan berat badan dalam masa 7 hari sahaja. Ini kerana gabungan antioksidan dan vitamin C, akan dapat memusnahkan lemak dalam tubuh dengan berkesan.

Caranya juga sangat mudah, yang hanya mencampurkan ¾ teh hijau, dengan air ¼ lemon. Kemudian minum secara teratur 2 kali sehari, pada waktu pagi dan petang.

Sebenarnya, cara paling selamat untuk menurunkan berat badan adalah dengan menggunakan kaedah semula jadi, kerana kemungkinan kesan sampingan sangat kecil atau tidak. Bagaimanapun, cara membuat air lemon untuk diet pasti akan berfungsi, jika seimbang dengan diet yang baik, rehat yang mencukupi, dan senaman yang kerap.

ANDA NAK NAMPAK KESAN DENGAN LEBIH CEPAT BOLEH GUNAKAN SL SUPPLEMENT…SL SUPPLEMENT MENGANDUNGI LEMON, TOMATOES, BLUEBERRY, RASBERRY, GOJI BERRY, APPLE HIJAU, MANJAKANI, COLLAGEN PEPTIDE, BIRD NEST, DAN BANYAK LAGI BAHAN YANG DAPAT MEMBANTU MENGATASI MASALAH HORMON DALAMAN DAN LUARAN. DENGAN MEMINUM SL SUPPLEMENT NIH ANDA DAPAT MENURUNKAN BERAT BADAN ANDA SELAMA SEBULAN. DENGAN SL SUPPLEMENT ANDA DAPAT MERASAI SEMULA KECANTIKAN DAN KESIHATAN KETIKA ANDA BERUMUR 25 TAHUN….RAHSIA KECANTIKAN DALAMAN DAN LUARAN TERDAPAT PADA SL SUPPLEMENT !!!

https://www.facebook.com/SecretsLivingOfficial/

https://www.facebook.com/SecretsLivingOfficial/
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Replay

Leave a Comment