3 Cara Hilangkan Jeragat Di Muka Yang Berkesan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

APA ITU JERAGAT?

Secara ringkasnya, jeragat ialah tompokan tompokan hitam diwajah.Ini terhasil daripada pengumpulan sel sel kulit yang mati dan pembentukan minyak di liang liang muka. Selalunya ianya hadir dibahagian hidung,dahi, pipi dan dagu.

4 PUNCA JERAGAT

1.Sinaran UV daripada matahari.

Sinaran ini akan tembus ke dalam kulit muka lalu menyebabkan kulit wajah bertindak menghasilkan pigment hitam (jeragat) yang berfungsi untuk mengelakkan sinaran uv itu tembus kedalam kulit lebih dalam sehingga boleh menyebabkan kanser kulit. Mengikut kajian antarabangsa, sinaran uv juga terhasil daripada lampu kalimantang. Majoriti wanita mendapat jeragat hasil daripada terdedah kepada lampu kalimantang di pejabat dan rumah

2. Tekanan perasaan.

Tekanan ditempat kerja mahupun dirumah juga menjadi faktor terbesar dalam terhasilnya jeragat. Ini disebabkan oleh kadar RADIKAL BEBAS didalam badan meningkat apabila seseorang itu tertekan. Radikal bebas menjadi penyebab utama dari dalam badan sehingga menyebabkan terjadinya jeragat degil dan hitam diwajah.Radikal bebas akan membuat kulit wajah berinteraksi sehingga terhasilnya tompokan tompokan yang hitam dan gelap. lagi tinggi kadar tekanan anda, lagi banyak jeragat anda akan muncul.

3. Persekitaran tercemar.

Suka atau tidak, persekitaran kita sekarang sangat tinggi kadar pencemarannya. Sekaligus menyebabkan badan menghirup udara yang kotor. Udara tercemar ini akan meningkat kan kadar RADIKAL BEBAS dalam badan. Lihat point diatas. RADIKAL BEBAS menjadi FAKTOR TERBESAR dalam penghasilan jeragat diwajah.

4. Tersalah pakai Krim Anti Jeragat .

Ini antara perkara yang kerap terjadi, Niat dihati nak pulihkan jeragat, tapi akibat produk mengandungi bahan merbahaya, lain pulak jadinya pada kulit. Hati-hati dalam pemilihan sapuan dari luar. Kerana andai tersalah pakai produk, kulit lapisan luar akan jadi sangat nipis dan sangat sensetif pada sinaran uv. Ini lah perkara perkara yang perlu anda ketahui tentang bagaimana terhasilnya jeragat diwajah.

ADA CARA YANG LEBIH MUDAH DAN MENJIMATKAN MASA?

SL Supplement adalah sejenis minuman kesihatan campuran botanik. Ia dapat membantu merawat masalah dalaman dan luaran, masalah hormon serta mencantikkan wajah dan tubuh badan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Replay

Leave a Comment